Vaja läheb:

  • 400 ml purk Thai Choice kookoskreemi Thai Choice kookoskreem
    Thai Choice kookoskreem
  • 2 sl Thai Choice Panang karripastat Thai Choice Panang karripasta
    Thai Choice Panang karripasta
  • 1-2 sl Thai Choice kalakastet Thai Choice kalakaste
    Thai Choice kalakaste
  • 1 kg sinimerekarpe
  • 1 šalottsibul või tavaline sibul, hakituna
  • Peotäis värsket hakitud koriandrit
  • 1 tl suhkrut
  • 2 sl oliiviõli
  • Soovi korral värsket hakitud tšillit
  • Soola, vajadusel

Kes armastab mereande ja sinimerekarpe, peaks kindlasti proovima ka Panang karriga kookoskreemis hautatud sinimerekarpe. Hästi mõnus maitseküllane kookosleem aitab ka sinimerekarpidest parima välja meelitada.  

Kogus: 4-le 

Valmistamine:

Pese ja puhasta sinimerekarbid. Koputa lahtised karbid läbi ja kui nad end kinni ei tõmba, viska ära nii lahtised kui ka katkised karbid.  

Kuumuta suurema poti põhjas oliiviõli ning hauta keskmisel kuumusel sibulat koos näpuotsatäie soolaga, kuni sibul on läbipaistev. Lisa potti Panang karri pasta ja sega läbi.

Kalla vaikselt ja pidevalt segades juurde kookoskreem ning sega, kuni kaste on ühtlaselt segunenud. Sega juurde suhkur ja kalakaste. Lase keema tõusta ja lisa siis potti puhastatud sinimerekarbid. Aseta potile kaas peale ja kuumuta sinimerekarpe 7-10 minutit.

Raputa potti aeg-ajalt, et karbid ühtlaselt läbi küpseksid. Enne serveerimist lisa hakitud värsket koriandrit ja hakitud tšillit.

Serveerides võid juurde pakkuda saia, mida saab kookosleeme sisse kasta.