Nuudlid Taimaalt

Meie valikus on mitmeid erinevaid nuudleid. Panime kokku info, et anda ülevaade, millest nuudlid koosnevad, kuidas neid valmistada ja millistesse toitudesse mis sorti nuudel sobib.

Aasiapärased nuudlid valmistatakse tavaliselt riisijahust, nisujahust või mungoa- ja kartuli tärklisest. Riisijahust ning mungoa- ja kartuli tärklisest valmistatud nuudlid on heaks alternatiiviks nisujahust valmistatud toodetele, sest need on gluteenivabad, ei sisalda kolesterooli ja on madala rasvasisaldusega.

Erinevate nuudliroogade valmistamine on lihtne, vahvat avastamist!

Millist nuudlit valida ja mida sellest valmistada?

  • Riisinuudlid - Tervislikud nuudlid, mis on valmistatud vaid riisijahust ja veest. Madala rasvasisaldusega gluteenivabad nuudlid on kergesti seeditavad, sobivad hästi erinevate aasiapäraste nuudliroogade ja vokkide valmistamiseks. Valmistamine: leota riisinuudleid kuumas vees umbes 15 minutit kuni pehmenemiseni ja seejärel valmista meelepärane nuudliroog.

Retseptisoovitus: https://aasiamaitsed.ee/et/retseptid/19/pad-thai-riisinuudlid

  • Riisi niitnuudel - Valgest riisist valmistatud riisi niitnuudlid on suurepärased oma madala rasvasisalduse poolest, sobivad hästi wok - roogadesse, suppidesse ning salatitesse. Nuudlid on gluteenivabad. Valmistamine: aseta nuudlid 2-3 minutiks (või kuni on pehmed) kuuma vette, kurna. Üleküpsemise vältimiseks jahuta külma veega ning valmista meelepärane nuudliroog.

Retseptisoovitus: https://aasiamaitsed.ee/et/retseptid/48/riisi-niitnuudlid-kana-ja-tsilli-kuuslaugu-kastmega

  • Pruuni riisi niitnuudlid - Pruunist riisist valmistatud niitnuudlites on suurem kogus B-vitamiini ja kiudaineid. Sobivad hästi wok - roogadesse, suppidesse ning salatitesse. Nuudlid on gluteenivabad. Valmistamine: aseta nuudlid 2-3 minutiks (või kuni on pehmed) kuuma vette, kurna. Üleküpsemise vältimiseks jahuta külma veega ning valmista meelepärane nuudliroog.

Retseptisoovitus: https://aasiamaitsed.ee/et/retseptid/49/pruuni-riisi-niitnuudli-salat

  • Oanuudlid - Mungoa- ja kartulitärklisest valmistatud nuudlid on suurepärased oma madala rasvasisalduse poolest ning on kergesti seeditavad, on samuti gluteenivabad. Peenikesed, kerged ja läbipaistvad nuudlid on sobilikud hästi wok - roogadesse, suppidesse ning salatitesse. Valmistamine: leota oanuudleid kuumas vees umbes 10 min, kurna ning valmista meelepärane nuudliroog.

Retseptisoovitus: https://aasiamaitsed.ee/et/retseptid/11/taiparane-oanuudli-salat-mereandidega

  • Traditsionaalsed nuudlid - Traditsioonilise retsepti järgi valmistatud naturaalsed, madala rasvasisaldusega nisujahust valmistatud nuudlid sobivad ideaalselt aasiapärastesse wok-roogadesse ja suppidesse. Toodete säilitamiseks on kasutatud soola, mistõttu soovitame neid enne kasutamist loputada. Valmistamine: loputa nuudlid külmas vees (et eemaldada säilitamiseks kasutatud sool) ja seejärel leota soojas vees umbes 10 minutit, kuni pehmenemiseni, kurna seejärel valmista meelepärane nuudliroog.

Retseptisoovitus: https://aasiamaitsed.ee/et/retseptid/26/vokitud-nuudlid-seavalisfilee-ja-koogiviljadega

 

Thai Choice – valmistada maitsvaid ning kiiresti valmivaid autentsed Tai roogasid.