Vaja läheb:

  • 1 kg kana pooltiibu
  • Ploomimarinaad:
  • 100 g Thai Choice ploomikastet Thai Choice ploomikaste
    Thai Choice ploomikaste
  • 2-3 sl sojakastet Thai Choice tume sojakaste
    Thai Choice tume sojakaste
  • 2 küüslauguküünt, riivituna
  • Väike jupp ingverit, riivituna
  • Pool tšillipipart, hakituna
  • Soola ja pipart (vajadusel)
  • Serveerimiseks seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat

Ülilihtne ja samas alati toimiv kooslus, mis sobib hästi ka suupisteks või siis sõpradega jagamiseks. Tänu ploomikastmele on kana maitsestamine eriti lihtne ja tulemuseks on hõrgutavalt kleepuv ja maitsemeeli paitav tulemus. Sama marinaadi kasuta nii kana marineerimiseks kui ka hiljem kana kõrvale, kuid ära kindlasti seda marinaadi hiljem läbi kuumutamata paku, kus sees on toores kana olnud.

Neljale

Valmistamine:

Valmista ploomimarinaad. Selleks sega kokku ploomikaste, küüslauk, ingver ja tšillipipar. NB! Tõsta pool marinaadi kõrvale. Teise poole marinaadi sisse tõsta kana pooltiivad ja sega nii läbi, et kanaliha oleks üleni kastmega kaetud. Masseeri käte vahel kanatiivad marinaadiga kokku.

Laota ahjuplaadile küpsetuspaber ja laota kanatiivad küpsetusplaadile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures ca 45 minutit iga 10-15 minuti jooksul kanatiibasid ümber keerates ja vajadusel marinaadiga pintseldades.

Tõsta ahjust, puista peale seesamiseemneid ja paku juurde eelnevalt kõrvale tõstetud marinaadikastet.