Vaja läheb:

  • Maitsepasta:
  • 50 g maapähkleid
  • 2-3 sl Thai Choice Panang Curry pastat Thai Choice Panang karripasta
    Thai Choice Panang karripasta
  • 1 punane sibul, tükeldatuna
  • 2 küüslauguküünt, tükeldatuna
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • Musta pipart
  • Kaste:
  • 400 g kookoskreemi Thai Choice kookoskreem
    Thai Choice kookoskreem
  • 1 punane paprika, tükeldatuna
  • 200 g rohelisi ube
  • 700 g tooreid hiidkreveti sabasid
  • 0,5-1 sl suhkrut
  • 2-3 sl kalakastet Thai Choice kalakaste
    Thai Choice kalakaste
  • 3-4 kaffirlaimi lehte
  • Õli praadimiseks
  • Serveerimiseks idusid, värsket koriandrit ja laimisektoreid
  • Serveerimiseks aurutatud riisi

Maitsev ja parajalt vürtsikas Panang karri ühendab endas kookoskreemist küllusliku kastme, köögiviljad ja krevetid. Väga suurepäraselt kokku toimiv kooslus, mis kindlasti kõikide mereannisõprade lemmikuks saab. Krevettide asemel võib kasutada ka tükeldatud kanafileed või ka kala. Maitsekooslus sobib hästi erinevate lisandite jaoks. Samamoodi võib katsetada ka erinevate köögiviljadega.

Neljale

Valmistamine:

Rösti maapähkleid keskmisel kuumusel kuni need on kuldsed. Tõsta purustajasse. Lisa sinna ka karripasta, sibul, küüslauk, koriander ja must pipar. Lisa veidi vett ja töötle siis ühtlaseks pastaks.

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Lisa pannile eelnevalt valmistatud pasta ja kuumuta paari minuti jooksul läbi, kuni see muutub aromaatseks. Lisa pannile kookoskreem ja sega läbi ühtlaseks. Kuumuta keemiseni ja keeda paar minutit, kuni kaste pisut pakseneb. Lisa siis kastme sisse paprika ja oad ning kuumuta umbes minutijagu. Järgmisena lisa krevetid ja ja kuumuta paar minutit, kuni krevetid on värvi muutnud. Maitsesta kaste suhkru, kalakastme ja kaffirlaimi lehtedega. Kontrolli maitseid.

Serveeri koos aurutatud riisiga ja lisa serveerides kastmele idusid, värsket koriandrit ning paku juurde laimisektoreid.