Vaja läheb:

Kausitoidud on alati hea mõte, kui soovid toitvat, mitmekesist ja vaheldusrikast toitu. Siin kausitoidus saavad kokku mahlased hiidkrevetid, riis, kiirmarineeritud kurk, keedetud muna ja värvilised köögiviljad. Maitsesta seda kausitoidu sojakastmega segatud wasabiga ja paku juurde marineeritud ingverit. Selline kausitoit sobib hästi nii õhtusöögiks kui ka kergemaks lõunaks. Kui riis on ette keedetud, siis võtab selle kausitoidu kokkusobitamine vaid mõned minutid.

Neljale

Valmistamine:

Alusta riisi keetmisest või kasuta hoopis eelmisest päevast järele jäänud riisi. Pese sushiriis hoolikalt sõelal läbi. Leota külmas vees 10 minutit ja pese veelkord läbi. Kalla potti ning lisa 2 dl külma vett koos näpuotsatäie soolaga. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda 15 minutit. Tõsta pott pliidilt ja jäta veel 5-10 minutiks seisma. Tõsta riis kaussi ja jahuta toatemperatuurile. Kuumuta 2 sl sushiäädikat koos suhkruga potis kuni suhkur on sulanud. Jahuta veidi. Kalla äädikasegu keedetud riisile ja töötle riis kohevaks. Jahuta riis toatemperatuurini.

Valmista kiirmarineeritud kurgid. Selleks sega sojakaste, sushiäädikas, seesamiõli ja hakitud tšillipipar koos laimimahlaga. Tõsta kurgid selle kastme sisse ja sega. Jäta mõneks minutiks marineerima.

Kuumuta pannil õli ja prae hakitud küüslauku mõnikümmend sekundit, et õli maitsestuks. Tõsta siis pannile krevetid, aga ära panni üle koorma. Vajadusel küpseta krevette mitmes osas. Prae krevette mõlemalt poolt, kuni need on värvi muutnud. Tõsta pannilt ära.

Tõsta kaussi riisi, lisa kiirmarineeritud kurk ja köögiviljad. Tõsta kõige peale praetud krevetid ja poolitatud keedetud muna. Puista peale seesamiseemneid ja serveeri koos wasabiga segatud sojakastmega.