Vaja läheb:

Valmistamine:

Pese riis ja jäta see külma vette likku 10 minutiks. Lisa uus vesi 300 g riisile 300 ml (u 2 cm jääb vett riisi peale), aseta keema madalasse kaanega potti. Kui riis keeb, vähenda kuumust oluliselt ja auruta ülejäänud 15-20 minutit. Lisa sushi äädikas, sega ja jäta riis jahtuma toa temperatuurini. Kui riis on jahtunud, enne kui hakkad rullima, kata sushi matt toidukilega. Aseta lauale kauss veega, kuhu käsi kasta (muidu jääb riis käte külge kinni). Lõika tuunikala 1 cm laiusteks ribadeks. Tee valmis marinaad seesamiõlist, riisiäädikast ja shichimi togarashi (teravast vürtsisegust). Marineeri tuunikala ribasid marinaadis umbes 5 minutit. Lõika norileht pikuti pooleks. Paiguta norileht põigiti enda ette sushi matile, et nii mati kui lehe ääred oleksid sinupoolsest küljel kohakuti. Jälgi, et läikiv pool oleks vastu matti. Tõsta riis niiskete kätega norilehele ja jaota ühtlaselt laiali, nii et sinust kaugeim serv jääks 1‒1,5 cm ulatuses katmata. Kata riis marineeritud tuunikala ribaga. Alusta rulli keeramist endapoolsest küljest, nii et rull jääks tihke. Vajadusel pinguta rulli, tõmmates keerdus osa enda poole pingule. Rulli kogu rull kokku ja kleebi norileht puhta veega kinni. Vajadusel täida otsad täiendavalt riisiga. Lõika keeratud rull kõigepealt pooleks ja siis kas võrdselt kaheks või kolmeks tükiks. Serveeri marineeritud tuunikala hosomaki sojakastme ja wasabiga.