Vaja läheb:

Külluslik, magusa alatooniga ja maitseküllane – nii võib iseloomustada aasiapäraselt mitmekülgse maitsekombinatsiooniga marinaadis pikutanud ja siis grillil lõppviimistluse saanud seafileed. Võtmerollis on siin marinaadis Hoisin kaste, millele annavad maitselisa riisiäädikas, sojakaste ja seesamiõli.  Kui aga ilm parasjagu grillimist ei soosi, siis valmista seafileed hoopis ahjus. Maitsev ja mõnus jääb see mõlema valmistusviisi puhul.  

6-le 

Valmistamine:

Marinaadi valmistamiseks sega omavahel ingver, küüslauk, suhkur, Hoisin kaste, sojakaste, riisiäädikas ja seesamiõli. Sega kõik ühtlaseks. Aseta kelmetest puhastatud fileed kaussi või karpi ning kalla peale marinaad. Jäta vähemalt paariks tunniks kuni üle öö marinaadi. Vahepeal keera fileesid marinaadis ümber, et nad ühtlaselt maitsestuksid.  

Kuumuta grill. Tõsta fileed marinaadist välja ja kuivata veidi. Grilli eelkuumutatud grillil igast küljest kokku ca 20 minutit (sõltuvalt filee paksusest) fileed aeg-ajalt keerates. Võid grillimise ajal fileed veel marinaadiga täiendavalt pintseldada. Tõsta filee grillilt ära ja lase enne lahtilõikamist veel umbes 10 minutit seista enne kui liha lahti lõikad. Serveerides puista peale värskeid ürte.  

Kui valmistad fileed ahjus, tõsta filee eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ja küpseta ahjus ca 20 minutit.