Vaja läheb:

  • 2 küüslauguküünt
  • Soola ja pipart
  • Thai Choice kookosõli või võid praadimiseks Thai Choice öko külmpress kookosõli
    Thai Choice öko külmpress kookosõli
  • 500 ml kana- või köögiviljapuljongit
  • 400 ml purk Thai Choice kookoskreemi Thai Choice kookoskreem
    Thai Choice kookoskreem
  • 400 g bataati, koorituna ja tükeldatuna
  • 400 g porgandeid, koorituna ja tükeldatuna
  • 1-2 tl Thai Choice punase karri pastat (sõltuvalt kui vürtsikat suppi soovid) Thai Choice punane karripasta
    Thai Choice punane karripasta
  • pöidlasuurune jupp ingverit, koorituna ja tükeldatuna
  • Serveerimiseks seesamiseemneid, hakitud tšillit, värsket koriandrit vm meelepärast

Siidine ja küllusliku maitsega püreesupp sobib kõigile neile, kellele meeldivad aasiapärased maitsekooslused. Magusa alatooniga porgand ja bataat saavad vürtsikast punasest karrist ja kreemisest kookoskreemist. Kõrvitsahooajal võid seda suppi aga hoopis kõrvitsaga valmistada. Maitsev jääb see igal juhul.  

Kogus: 4-le 

Valmistamine:

Kuumuta potis kookosõli või või ja prae keskmisel kuumusel küüslauk ja ingver kergelt läbi. Lisa karripasta ja kuumuta läbi. Lisa siis porgandi- ja bataaditükid, kuum puljong ja lase vaiksel tulel haududa kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta. Lisa kookoskreem ja kuumuta veel korra läbi. Kontrolli maitseid. Serveerimisel lisa seesamiseemneid ja/või hakitud tšillit ning värsket koriandrit.