Vaja läheb:

  • 180 g Gullon Digestive küpsiseid, purustatuna
  • 4 suuremat muna
  • 1 laimi mahl ja riivitud koor
  • 1 tl vanillisuhkrut või vanillipastat
  • 2,5 dl Kara kookoskreemi KARA kookoskreem 17%
    KARA kookoskreem 17%
  • 1 kuhjaga supilusikatäis jahu või maisitärklist
  • 1-1,5 dl suhkrut
  • 600 g toorjuustu, toasoojana
  • 70 g Thai Choice kookosõli, sulatatuna Thai Choice öko külmpress kookosõli
    Thai Choice öko külmpress kookosõli
  • 50 g kookoshelbeid
  • Kaunistamiseks röstitud kookoslaaste, värskeid marju või puuvilju

Toorjuustukooke on võimatu mitte armastada. Toorjuustukoogile kookoskreemi lisades saad tulemuseks kreemise, troopilise maitsenüansiga väga maitsva koogi. Just sellise, mille maitse end ikka ja jälle meelde tuletab ja koogiisu peale ajab. Säti koogile peale krõbedaid röstitud kookoslaaste ning erinevaid marju või puuvilju ning võid kindel olla, et liiga kauaks seda kooki seisma ei jää. 

Kogus: 8-10-le 

Valmistamine:

Purusta küpsised köögikombainis või blenderis ja sega kookoshelveste ning sulatatud kookosõliga. Suru lahtikäiva ja 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale.  

Täidise jaoks mikserda esmalt toorjuust koos suhkru ja jahuga ühtlaseks ja kreemjaks. Lisa kookoskreem või -koor, vanillisuhkur ning laimimahl ja -koor, sega läbi ja lisa siis ükshaaval munad. Sega massi niipalju, et munad seguneksid, kuid ära üle mikserda või liiga palju sega. Kui mass on ühtlaselt segunenud, kalla see eelnevalt koogivormi surutud küpsise-kookospurule. Tõsta eelkuumutatud ahju 170-180 kraadi juurde 45-55 minutiks, kuni koogi servad on end õhku täis tõmmanud ja sisu veel kergelt võbeleb. Keera ahjul kuumus maha ja jäta kook avatud ahjuuksega veel umbes tunniks jahtuvasse ahju. Tõsta siis ahjust ja jahuta kook toatemperatuurini. Tõsta siis kook kolmeks tunniks külmkappi. Enne serveerimist kaunista kook röstitud kookoslaastude ja marjadega.