Vaja läheb:

  • 2 dl musta kleepuvat riisi (sobib ka lihtsalt kleepuv riis)
  • 4 dl vett
  • 1 mango, tükeldatuna
  • Kookoshelbeid
  • 400 g purk Thai Choice kookoskreemi Thai Choice kookoskreem
    Thai Choice kookoskreem
  • 200 g Thai Choice magustatud kondenseeritud kookoskreemi Thai Choice magustatud kondenseeritud kookoskreem
    Thai Choice magustatud kondenseeritud kookoskreem
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Näpuotsaga soola

Must kleepuv riis (glutenious rice) on Tai köögi magustoitude klassik. Koos magusa kookoskreemi ja mangoga kokku sätituna moodustub tõeliselt sõltuvust tekitav maitsekombinatsioon. Kookoskreemile võib sisse segada veidi magustatud kondenseeritud kookoskreemi, nii lisad kastmele nii magusust kui ka kreemisust.

Kogus: 4-6-le

Valmistamine:

Loputa riis jooksva vee all. Leota veega kaetult 4-6 tundi. Nõruta riis sõelal ja loputa. Tõsta riis kastrulisse ja lisa ka 4 dl vett. Lase keema tõusta, alanda kuumust ja keeda siis vaiksel tulle, kuni riis on pehme ja vedelik imendunud. Tõsta pliidilt ja jahuta.

Kastme valmistamiseks tõsta kõik kastme jaoks vajaminevad ained kastrulisse ja kuumuta segades kuni kastet pisut pakseneb, kuid ära keeda. Lase jahtuda toatemperatuurini.

Serveerides tõsta kaussi riisi, kalla peale kookoskreem ja kaunista mangotükkidega. Lisa ka kookoshelbeid.