Supipastad

Supid moodustavad olulise osa Tai köögist. Kaks head abimeest köögis – supipastad Tom Yum ja Tom Kha muudavad toidu valmistamise veelgi lihtsamaks. Et saaksid ise kodus Tai populaarseid suppe valmistada, pakub Thai Choice sulle supipastasid, kuhu on lisatud kõik autentsed vürtsid ja maitseained. Supipastad on rikastatud mitmete naturaalsete ja tervislike koostisainetega nagu koriander, tšilli, sidrunhein jpt.

Tom Yum

Tom Yum on kõigist Tai suppidest vast üks kuulsamaid. Tom Yum või Tom Yam on vürtsikas ja hapu Taist pärit supp, mida valmistatakse tavaliselt krevettidega. Supipasta valmistatakse värsketest koostisosadest nagu sidrunhein, kahvrilaimi lehed, galangal, laimimahl, kalakaste ja purustatud punane tšilli pipar. Supipasta jaoks purustatakse kõik vajalikud ürdid ja segatakse õlis praadides. Seejärel lisatakse maitseained. Nagu öeldud, siis Tom Yum suppi valmistatakse tavaliselt krevettidega, aga soovi korral võid seda teha ka kanaga.

Tom Yum supp aitab tõsta söögiisu, kui oled haige või külmetunud. Selle supi erinevad koostisosad on looduslikud immuunsussüsteemi tugevdajad ja aitavad talvehaiguseid, nagu külmetus ja köha, ennetada. Seetõttu pole üllatav, et põhilised koostisosad on samad, mida kasutatakse traditsioonilises Tai meditsiinis! Väidetavalt aitab galangal kõhupuhituse puhul ja sidrunhein leevendab gaase seedesüsteemis.

Tom Yum suppi peetakse on suurepäraseks roaks neile, kes soovivad kaalust alla võtta! Madala kalorsusega ja vürtsikalt maitsestatud supp on pikka aega olnud paljude dieedipidajate lemmik kogu maailmas. Vürtsikus kiirendab ainevahetust ja aitab kehal toitu tõhusamalt seedida.

Retseptisoovitus: https://aasiamaitsed.ee/et/retseptid/9/tom-yum-goong-ehk-terav-hapu-krevetisupp

Tom Kha

Tom Kha Gai on supp, mille nimi tähendab tõlgituna keedetud galangali kanasuppi, mis koosneb kookospiimast, kanatükkidest või viiludest, galangalist, sidrunheinast, küüslaugust, tšillipiprast, kahvrilaimi lehtedest, kalakastmest ja shiitake (šampinjoni) seentest. Supipastas olev galangal annab supile peene maitse, tšilli vürtsikuse ja sidrunhein mõnusa hapu meki. Tom Kha Gai on toitev ja sel on väidetavalt head raviomadused, näiteks võime rahustada seedetrakti. Traditsiooniliselt serveeritakse Tom Kha suppi riisiga, kaunistatakse koriandrilehtede, pooleks lõigatud kirsstomatitega ja tšilli viiludega. Koos Tom Yum Goongiga (terav-hapu krevetisupp) on Tom Kha Gai üks kuulsamaid Tai roogasid.

Retseptisoovitus: https://aasiamaitsed.ee/et/retseptid/8/tom-kha-gai-ehk-tai-kookose-kanasupp